De stad ontwerpen

Een leven tussen theorie en praktijk van stedenbouw

Marcel Smets (Author),

Category: Architecture and Urban Planning, Nederlandstalige uitgaven - monografie en bundel, Urban Studies

Language: Dutch

ISBN: 9789462700895

Publication date: December 14, 2016

€19.50 (including 6% VAT)

Buy Now

Size: 220 x 245 x mm

Stock item: 112063

Standard delivery time for print books:

For Belgium: 5 to 8 working days

For EU: 2 to 3 weeks

For other countries: 4 to 5 weeks

SHARE

Unieke inkijk in het persoonlijk archief van een Vlaams Bouwmeester. In dit erg persoonlijke werk geeft Marcel Smets, voorloper van de Belgische stedenbouw en voormalig Vlaams Bouwmeester, een overzicht van de vele projecten, ontmoetingen en bijdragen die zijn professionele leven hebben getekend. Uit zijn persoonlijke archief, dat hij onlangs schonk aan de universiteit van Leuven, maakte Smets een selectie van betekenisvolle stukken die de diverse aspecten van zijn loopbaan illustreren. Dit rijke beeldmateriaal samen met enkele onderhoudende en beschouwende essays bieden de lezer een authentieke kijk op het leven van een stedenbouwkundige tussen theorie en praktijk.

Met een inleiding door Pieter Uyttenhove, hoogleraar Theorie en Geschiedenis van de Stedenbouw aan de Universiteit Gent, vakgroep Architectuur en Stedenbouw.

Marcel Smets

Marcel Smets is emeritus gewoon hoogleraar aan de KU Leuven en voormalig Vlaams Bouwmeester. Hij publiceerde over geschiedenis en theorie van de stedenbouw, en fungeerde als hoofdontwerper voor de vernieuwde Leuvense stationsomgeving en de tweede fase in de herwaardering van het Ile de Nantes.

Het boek bood me de unieke gelegenheid om terug te kijken op mijn leven, niet als een nostalgische commemoratie, maar als een evaluatie van wat mijn loopbaan heeft betekend voor mijzelf en voor het vakgebied; een 'scientific autobiography' waarin de lezers kunnen grasduinen.
Bart Tritsmans, A+, 13 februari 2017

Stedenbouwkundige Marcel Smets: "In mijn vak gaat het niet zozeer over schoon of lelijk"
Ludo Meyvis, Campuskrant, Jaargang 28 nr. 06 (1 maart 2017)

Related titles